«Ти що, хочеш винайти велосипед?» — для сучасних людей цей скептичний колись вислів чим далі тим більше втрачає своє значення. Велосипеди винаходять наново, причому доволі успішно — так само, як, до речі, і колеса.

Тож чим сучасні інженери хочуть нас вразити?

1. Велосипед без педалей та сидіння

Fliz

Фото: fliz-concept.blogspot.com

Один із найдивніших і найбільш кумедних велосипедів сучасності — Fliz — розробили німецькі молоді винахідники Том Гемброк та Юрій Шпеттер. На сторінці винаходу говориться, що Fliz чимось подібний до велосипеда, створеного бароном Карлом Дрезом у 19 сторіччі. Давній прототип також не мав педалей, і під час «їзди» на ньому людина активно працювала ногами. Фактично вона йшла, але швидше, ніж зазвичай, оскільки ще спиралася на колеса.

1.jpg

Велосипед, створений бароном Дрезом. Ілюстрація: de.wikipedia.org

2. Велосипед без сидіння

Інший винахід цього типу, але триколісний, був представлений на рік раніше, але виглядає не так захопливо. Громіздкий StreetFlyer (сайт розробника) був створений американським винахідником Карстеном Мерінгом.

StreetFlyer

Фото: streetflyer.info

Існує і його двоколісний варіант — GlideCycle (сайт розробника).

GlideCycle,

Фото: glidecycle.com

3. Велосипед, із крижаними колесами

Винахідник Колін Ферз із Великобританії поставив ціль створити велосипед, який зможе впевнено їздити по кризі. Все виявилось просто: для того, щоб колеса не ковзали на льоді, вони були створені… з льоду!

Люди, які стежать за роботами Ферза, кажуть, що це вже не перший його дивний винахід. Хто знає, можливо, колись таке дивацтво піде в маси — треба показати тільки такий винахід народам, що живуть далеко на півночі.

4. Велосипед для польотів. Для справжніх пілотів

Такий велосипед літає — але не в переносному смислі слова, а у прямому! Цей справді космічний пристрій (сайт розробки) схожий на НЛО, може підніматись на значну висоту над землею і є доволі безпечним — на відео видно, як на такому велосипеді можна перенести склянку соку, не розплескавши його.

Розробники стверджують, що таке диво техніки може замінити вертольоти. Зібраний він був новозеландським винахідником Крісом Меллой у власному гаражі — до речі, як і багато інших велосипедів із цієї статті.

5. Велосипедоподібний розкладний самокат

 

Самокат, що наслідує велосипед у тому, що має сидіння. Черговий міський варіант для зручного пересування.

 

6. Велосипед-бігова доріжка

 

Ще один незвичний винахід поєднує в собі якості велосипеда та бігової доріжки. Судячи з такої кількості винаходів «піших» велосипедів, розробники полюбляють піші прогулянки і заохочують усіх ходити якомога більше.

Цікава розробка для ходьби (чи катання?) була створена нідерландським винахідником Брюіном Бергмеестером.

7. Велосипед із переднім приводом

Onda Cycle (сайт) — надзвичайно маневрений велосипед із переднім приводом, розроблений 17-річним Тайлером Хаджицкі. Любителі захопливої їзди обов’язково віддадуть йому належне!

Велосипед із переднім приводом

Фото: kickstarter.com

8. Мото-велосипед

Розробка не стільки новаторська, скільки елементарно зручна — схожий на мотоцикл велосипед із мотором їздить тим швидше, чим швидше ви крутите педалі.

Справа в тім, що педалі в ньому під’єднані до комп’ютера, який керує електродвигуном, на основі якого і працює екологічна розробка. Заряду акумуляторів вистачає на 50—70 кілометрів їзди. Винахідником цікавого велосипеду є Стефан Гулас із Німеччини.

9. Велосипед, на якому їздять стоячи

Dreamslide — велосипед без сидіння, на якому їздять стоячи. Не надто карколомна технологія, яка, втім, доволі сильно змінює уявлення про те, що таке велосипед.

10. Велосипед-замок

Велосипед-замок, трансформер

Ілюстрація: Rodolfo Lagos/Yerka Project

Протиугінний велосипед родом із Чилі спроектований так, що може розкладатись і перетворюватись на замок. Такий можна лишати на вулиці і не боятись, що його хтось вкраде, стверджують розробники.

Детальніше про цей винахід можна почитати у нашій попередній статті про цікаві розробки.

У світі немає нічого неможливого, тож не бійтесь винаходити свої «велосипеди»!

http://www.epochtimes.com.ua/novyny-nauky/top-10-modeli-oryhinalnyh-velosypediv-118221

Previous post

Фантоми минулого. Кремль наближає Росію до краху

Next post

Енергетика сонця й вітру вперше перевищила можливості вугільних станцій

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *