Під час саміту “Східного партнерства” в Брюсселі 24 листопада Європейський Союз запропонує партнерам скористатися інструментом Зовнішнього інвестиційного плану і не підніматиме питання “плану Маршалла” для України.

Про це “Європейській правді” розповіли два високопосадовця ЄС, що беруть участь у підготовці до саміту.

Співрозмовники визнали, що Україна матиме можливість поставити питання “плану Маршалла”, якщо бажатиме цього. “Мета саміту в тому, що кожен партнер може піднімати ті питання, які йому цікаві. Якщо Україна захоче підняти це питання, ми будемо раді цьому”, – заявив один з них.

Примітно, що під час відповідей співрозмовники ЄП жодного разу не вжили назву “план Маршалла”, уникаючи згадки про нього. Водночас обидва наголосили, що з боку ЄС не буде підніматися тема, яка цікавила кореспондента ЄвроПравди; натомість Євросоюз планує запропонувати Україні та іншим партнерам доступ до інструменту Зовнішнього інвестиційного плану ЄС.

“Європейський зовнішній інвестиційний план відкриває нові можливості і стає новим інструментом”, – заявив один з них. Співрозмовник ЄП наголосив, що цей інструмент дозволить, серед іншого, надавати гарантії для європейських інвестиції до країн-партнерів.

Обсяг допомоги для східних партнерів ЄС в рамках Зовнішнього інвестиційного плану наразі не розкривається.

Також представники ЄС нагадали, що раніше ЄС надавав та продовжує надавати фінансову допомогу Україні через інші інструменти ЄС.

http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/11/21/7073960/

Previous post

Кирило Горішній: Комікси замість смартфонів

Next post

Сергій Чагаров: Люди вибирають поганих депутатів через погану освіту

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *